Kundalini yoga


Kundalini yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Het ontwaken van de kundalini zorgt voor een energiestroom die het bewustzijn aanwakkert. Door lichamelijke oefeningen (kriya’s), meditaties, mantra’s en ademtechnieken te gebruiken komt het fysieke en mentale aspect aan bod en ontstaat er inzicht in die wisselwerking.

Het beoefenen van Kundalini yoga is een effectieve manier om je spieren te versterken en blessures te voorkomen. Soepeler en leniger te worden. Deze vorm van yoga, naar het westen gebracht door de Noord Indiase Yoghi Bhajan, focust zich op lichaam en geest. Het doel is om in diep contact met jezelf te komen, jezelf echt te zien en te horen. Geschikt voor iedereen, man/vrouw, jong/ouder, soepel of niet…. iedereen kan een begin maken met Kundalini yoga en ervaren wat het voor je kan betekenen.

De inhoud van een Kundalini yogales kan variëren maar er zijn altijd elementen die terugkomen. De mantra, de kriya, de ontspanning en de meditatie. Door deze oefeningen kan de prana, de levensenergie, gaan stromen en de helende energie van de Kundalini zijn werk doen. Energie gaat stromen en de chakra's die in het menselijk lichaam aanwezig zijn worden geactiveerd.

Door regelmatig Kundalini yoga te beoefenen verhoog je deze energie en komen chakra’s meer en meer in balans. De energie gaat moeiteloos door je lichaam stromen wat een fijn, positief effect heeft op je gezondheid, je emotionele gesteldheid en je bewustzijn. Met als gevolg, meer rust en ontspanning in je leven.

Kundalini yoga is een veilige manier om gelukkig en gezond te worden en te blijven. Je merkt snel het effect van de KY les, er komt direct energie vrij, en je zenuwstelsel wordt opgeschoond. Maar, met één les ben je er niet. Om blijvende veranderingen, transformatie in je leven aan te brengen heb je minimaal 40 dagen nodig om oude patronen los te laten en 90 dagen om nieuwe te integreren in je leven. Het is dus raadzaam om dagelijks oefeningen te doen.

“KUNDALINI IS THE POWER TO CONTROL YOUR MIND”

SAT NAM!
Vanaf 1 mei geef ik mijn Kundalini yogalessen op mijn nieuwe yogaspot. Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk biedt mij de mogelijkheid om hotelgasten en bekenden die mijn lessen al volgen op deze fantastische locatie te verwelkomen. Met de zee op de achtergrond en voldoende privacy een perfecte plek om te ontspannen en op te laden. Versterk je energie en balans! Yogamat, kussen en dekentje zijn aanwezig.

RISE&SHINE
Iedere woensdag en zondag om 9.00 uur geef ik les. Als het weer tegenvalt verplaatst de les naar binnen. Uiteraard coronaproof. Ik ben flexibel tegenover hotelgasten of voor de aanvraag van privélessen, neem contact met me op voor vragen over andere dagen of tijden.
Les duurt 90 minuten en sluiten we af met Yogi thee.
Tarief: 15,00 euro per les. 67,50 euro voor een 5-lessen kaart.
Pin aanwezig.
Meld je aan voor de les via deze site of stuur een app. Welkom!

Love&Light, Diana.

Heb je vragen of wil je advies? 06-51270851